Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgorganisatie Inversa gebruikt restmaterialen opnieuw voor duurzame verbouwing

Gepubliceerd op: 11-10-2024

Duurzaamheid is een ontwikkeling waar steeds meer mensen aan werken. Ook binnen de (gehandicapten)zorg is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Zorgorganisatie Inversa bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan een duurzame toekomst.

Tweedehands bouwmateriaal

In Woubrugge verbouwt zorgorganisatie Inversa haar woonzorgboerderij met gebruik van tweedehands bouwmaterialen. De tweedehands bouwmaterialen komen van verschillende bedrijven die aangesloten zijn bij stichting Circulair West en bouAd adviesgroep. De bouwmaterialen zijn overgebleven bij eerdere verbouwingen of worden hergebruikt. 

Afval of (opnieuw) gebruiken?

Deze overgebleven en gebruikte materialen kun je zien als afval. Maar het kan ook nog prima gebruikt worden. Dat laat Inversa zien met de verbouwing van haar woonzorgboerderij. Door deze tweedehands materialen te benutten, blijft er minder afval over. En dat is duurzaam.

Ook duurzaam verbouwen?

Omdat Inversa maar één kleinschalige locatie heeft, kunnen zij bij de verbouwing gebruik maken van tweedehands materialen. Voor grotere zorgorganisaties met veel locaties is dit niet altijd haalbaar. Strenge regels waar alle locaties aan moeten voldoen maken het lastiger te verbouwen met tweedehands materialen.

Deel deze pagina via: