Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Schone handen helden challenge was een groot succes!

Gepubliceerd op: 17-10-2024

Laatst bijgewerkt op: 17-10-2024

Maar liefst 75 enthousiaste teams uit de gehandicaptenzorg én verpleegzorg hebben afgelopen week deelgenomen aan de ‘Schone handen helden’ challenge. Door middel van leuke opdrachten hebben alle deelnemende zorgorganisaties deze week extra aandacht gegeven aan het thema ‘handhygiëne’. Het was een groot succes! Lees hoe zorgorganisaties de challenge hebben ervaren.

De challenge 

Alle deelnemende teams kregen voor de start van de challenge een deelnemerspakket opgestuurd. In dit pakket zaten alle spullen die de teams nodig hadden om de opdrachten van de challenge uit te voeren. Elke dag ontvingen de teams per mail een opdracht. Er waren verschillende opdrachten zoals spellen, knutselopdrachten of tools om het gesprek over handhygiëne aan te gaan met elkaar. 

Na het uitvoeren van de opdracht stuurden de teams een leuke foto of video in om kans te maken op één van de prijzen. We hebben veel leuke foto's ontvangen, zoals:

Foto's van teams die hebben deelgenomen aan de schone handen helden challenge

 

Foto's van teams die hebben deelgenomen aan de schone handen helden challenge

Bekendmaking winnaars op 4 november

De drie teams die de opdrachten het meest creatief hebben uitgevoerd, winnen een mooie prijs. Wie de winnaars zijn maken we bekend tijdens de inspiratiebijeenkomst Samen sterk voor hygiëne op 4 november. Je kunt je nog aanmelden voor de bijeenkomst Samen Sterk voor hygiëne. De eerste prijs is een onvergetelijk teamuitje, de tweede prijs is een handen-verwenpakket en de derde prijs is een overheerlijke slagroomtaart. 

In het begin wordt er door collega’s gezegd “wat een flauwekul, daar doen wij niet aan mee” maar na de eerste opdracht... een lachend, giebelend, enthousiast team, dat ervoor gaat én niet wachten kan op de volgende opdracht.

Deelnemer van de Schone handen helden challenge

Wij als klein team hebben hier ontzettend van genoten! Uiteraard gaat het erom dat je meer leert over hygiëne ben je bewust wordt van je eigen gedrag. Dát hebben wij zeker gedaan! Door middel van de leuke opdrachten, op een geweldige leuke manier. Het zorgde echt voor teamspirit! Het was mooi om te zien dat collega's lol hadden met elkaar en de bewoners ook gezellig meededen met grappige opmerkingen.

Deelnemer van de Schone handen helden challenge

Impact van de challenge 

De challenge heeft veel impact gehad op de werkvloer. Teams geven aan dat de challenge  ‘handhygiëne’ weer op de agenda heeft gezet én dat het heeft bijgedragen aan teambuilding . Zo ontvingen wij reacties als: 

  • “Wij vonden het super leuk om mee te doen en dit heeft weer een mooie bijdrage geleverd aan onze teamband.” 
  • “Wij zijn allemaal helden en zijn ons zeker bewuster geworden van het belang van een goede handhygiëne!” 

Op de hoogte blijven van hygiëne en infectiepreventie? 

Wil je op de hoogte blijven van een eventuele nieuwe challenge óf andere nieuwtjes rondom hygiënisch werken? Meld je dan aan voor onze hygiëne-update.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan