Naar hoofdinhoud Naar footer

Vooraankondiging nieuwe protocollen ‘schoon’ inbrengen blaaskatheter

Gepubliceerd op: 16-07-2024

Op 5 juli 2024 is de nieuwe SRI richtlijn ‘Blaaskatheterisatie’ gepubliceerd. Deze richtlijn adviseert om de blaaskatheter ‘schoon’ in te brengen in plaats van ‘steriel’. Onze protocollen zijn gebaseerd op geldende richtlijnen. Daarom gaan wij nieuwe protocollen opstellen voor het ‘schoon’ inbrengen van een blaaskatheter.

Omdat we ons kunnen voorstellen dat deze verandering gevolgen heeft voor beleid binnen organisaties, willen we de nieuwe protocollen alvast aankondigen. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van de protocollen voor het ‘schoon’ inbrengen van een blaaskatheter. Bij het ontwikkelen vinden we de ervaring en deskundigheid van de gebruikers belangrijk en vragen we onze leden om de nieuwe werkinstructies in de praktijk uit te proberen en ons feedback te geven.

Publicatiedatum

De verwachte publicatiedatum van de protocollen voor ‘schoon’ inbrengen van een blaaskatheter is midden september. Dit betekent dat deze protocollen gepubliceerd worden buiten de reguliere updatemomenten om. Nadat de nieuwe protocollen zijn gepubliceerd, zullen de protocollen voor ‘steriel’ inbrengen van een blaaskatheter beschikbaar blijven. 

Twee weken voordat de nieuwe protocollen worden gepubliceerd zullen wij een extra nieuwsbericht versturen. In dit bericht zal de publicatiedatum staan en de wijzigingen die hebben plaatsgevonden in de protocollen. Dit bericht zal ook op de startpagina van het portaal worden geplaatst.

Ben je nog geen abonnee op onze Vilans Protocollen nieuwsbief? Schrijf je dan hier in.

Vragen

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaand bericht? Stel deze dan via protocollen@vilans.nl.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan